loader image

๐—ฃ๐—”๐—š๐—Ÿ๐—”๐—จ๐—  ๐—ช๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป’๐˜€ ๐—–๐—ผ๐—ป๐—ด๐—ฟ๐—ฒ๐˜€๐˜€ (๐—–๐—น๐˜‚๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐Ÿฎ): ๐—ข๐—ฝ๐—ผ๐—น, ๐—˜๐—น ๐—ฆ๐—ฎ๐—น๐˜ƒ๐—ฎ๐—ฑ๐—ผ๐—ฟ ๐—–๐—ถ๐˜๐˜†, ๐—”๐—น๐˜‚๐—ฏ๐—ถ๐—ท๐—ถ๐—ฑ, ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ, ๐—Ÿ๐—ฎ๐—ด๐˜‚๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฎ๐—ป

The PAGLAUM Women’s Congress (Cluster 2) with the same theme, convened at the Gymnasium in El Salvador City. The event aimed to celebrate and recognize the pivotal role of women in fostering hope and unity within communities. Municipalities such as Opol, El Salvador City, Alubijid, and, Laguindingan participated in the event.
During the women’s congress, we treated the attendees and participants to various activities, such as raffle draws where cash prizes and appliances were awarded. Among the prizes distributed were 5 television sets, 10 rice cookers, 15 electric kettles, and 10 electric fans. Additionally, a thousand 3-kilogram bag of rice will be given and each participant and attendees will receive 1 bag of rice as a token of appreciation.
A highlight of the event was the highly anticipated dance contest, which showcased the talent and creativity of participants. El Salvador secured the 2nd place in the contest, earning a cash prize of 15,000 pesos along with a plaque. Laguindingan claimed the 1st place, receiving a cash prize of 25,000 pesos and a plaque for their outstanding performance. Lastly, Opol emerged as the champion, receiving a cash prize of 30,000 pesos and a plaque in recognition of their exceptional talent and skill. Alubijid still receives a consolation prize worth 10,000 pesos for participating.
Overall, the PAGLAUM Women’s Congress served as a platform to empower and honor women, fostering a sense of hope and camaraderie within the community.